NIEUWS
     
Nieuws van Gunther en Mathias Bleux Elftallen van september 2015 Bjordy scoort aan de lopende band
Topper in 3C - Voorbeschouwing Topper in 3C - Nabeschouwing Periodetitels in 3A, 3C en 4A
De andere periodekampioenen Exit Eddy Raymaekers bij Tervant Elftallen van oktober 2015
Nieuws over kwetsuur Tom Brecht en Meldert pakken de pole Vingerbreuk voor Michael
Top6 speelminuten na 12 wedstrijden Thor wint Finale Beker van het gewest Lummen-Houthalen moet herspeeld
Brecht scoort 4 keer in Breugel Lummense derby vooraf bekeken Lummense derby achteraf bekeken
Dieter maand out met spierscheur Elftallen van de maand november 2015 Statistieken na 15 wedstrijden
3 ex-Vrijheiders in elftallen heenronde Nog 4 clubs ongeslagen Overzicht en synthese van alle reeksen
Elftallen van de maand december 2015 Verassende uitslagen in 3C 3C - Biesen kan weer niet profiteren
4A - Meldertse trein davert verder Periodetitels in 1e, 2e en 3e Provinciale Nog 3 teams blijven ongeslagen
Elftallen van de maand januari 2016 Herleeft Vrijheid Zolder een beetje? 1e transfers van KVV Heusden-Zolder
Bjordy knalt er 4 binnen Ook Glenn naar KVV H-Z Transfers KVV H-Z - deel 3
Transfers KVV H-Z - deel 4 Elftallen van de maand februari 2016 Kampioenenhulde vrijdag 4 maart 2016
Weekend met 2 toppers Nabeschouwing weekend toppers Thor Hasselt is kampioen
Elftallen van de maand maart 2016 Topschutters reguliere kompetitie Top 10 speelminuten per wedstrijd
Elftallen van het jaar Meldert promoveert naar 3e Verkiezing Provinciaal voetballer
     Dinsdag 22 september 2015
Net bericht ontvangen van onze ex-T3 Gunther Bleux. Hij is vorige week dinsdag gestart als keepertrainer bij V. Balen. Ik wens Gunther nog veel succes bij zijn nieuwe Club. Ondertussen heeft Mathias er een puik seizoen op zitten in het moutainbiken. Hij eindigde knap vierde in het eindklassement van de kidstrophy. Een mooie beloning van een knap seizoen.!!!

Naar Boven

Donderdag 1 oktober 2015
Vandaag zijn de elftallen van de maand september verschenen in het Belang van Limburg. Vooral in de reeks C zijn de ex-vrijheiders erg goed bezig. De eerste 2 plaatsen worden ingenomen door Bjordy en Niels terwijl Tom volgt op positie 8. Zij hebben alleszins de start niet gemist. Benieuwd wat de komende maanden brengen.

Naar Boven

bjordyMaandag 5 oktober 2015
Bjordy blijft doelpunten scoren aan de lopende band. Afgelopen zaterdagavond joeg hij er weer eens 2 tegen de netten. Na 6 speeldagen heeft hij er al 9 op zijn naam staan, dat is dus anderhalf doelpunt per wedstrijd. Als hij aan dat tempo blijft scoren...
Samen met Niels zijn 6 goals (wat ook geen slecht gemiddelde is) en de 2 van Tom, geeft dat een totaal van 17 van de 21 doelpunten in totaal van de club.

Naar Boven

Donderdag 15 oktober 2015
Zondag wordt de absolute topper gespeeld in reeks 3C tussen KMR Biesen en Thor hasselt, de 2e tegen de 1e dus. Bij winst kan Thor een eerste kloof slaan met de achtervolgers. Het is dus uitkijken naar de prestaties van Bjordy en Niels. Misschien komt Tom er ook nog bij. Over zijn kwetsuur heb ik nog geen nieuws. Een wedstrijd binnen de wedstrijd is de titel van topscorer in de reeks tussen Bjordy en Farssi van KMR Biesen. Kortom, dit kan dus een hele leuke wedstrijd worden!

Naar Boven

Maandag 19 oktober 2015
Thor heeft gisteren de slag om de 1e plaats gewonnen van KMR Biesen. Weer waren de spelers van ex-Vrijheid Zolder beslissend. Tom kwam terug uit blessure en stond meteen in de basis. Niels scoorde reeds in de 8e minuut de 0 - 1, zijn 7e treffer tot nu toe. Bjordy kon niet achter blijven en maakte er in de 2e helft 0 - 2 van, zijn 10e van het seizoen. Lees het volledige artikel uit het Belang van Limburg van vandaag door op de afbeelding te klikken.

Naar Boven

Zondag 25 oktober 2015
Naast Thor Hasselt in 3C zijn ook de periodetitels verdeeld in 3e provinciale A en 4e provinciale A. In 3e A is het promovendus Anadol dat de titel binnen rijft. Ze gaan dus op hun elan van vorig seizoen verder. In 4e A is het Exc. Hamont dat de titel pakt. SK Meldert van Brecht Schepers volgt op 4 punten en met nog 1 wedstrijd te spelen kan Hamont dus niet meer bijgebeend worden.

Naar Boven

Zondag 1 november 2015
Naast Anadol (3A), Thor Hasselt (3C) en Hamont (4A) die reeds verleden week bekend waren zijn nu ook de overige periodetitels bekend. De winnaars zijn Helson (1), RC Peer (2A), Melo Zonhoven (2B), Opitter (3B), As VV (4B), Donk (4C) en Kortessem (4D). Zij zijn dus allemaal al zeker van een eindrondeticket.

Naar Boven

Maandag 2 november 2015
Vandaag verschenen in het Belang van Limburg : Tervant en coach Eddy Raymaekers zetten onderlinge samenwerking stop. Na 10 speeldagen vielen de resultaten tegen en is Tervant op een rechtstreekse degradatieplaats beland met 8 punten op 30. Wat ook de oorzaak moge zijn, ik wens Eddy het allerbeste in zijn verdere carriere. Hopelijk zien we elkaar nog eens !


Naar Boven

okt2aDonderdag 5 november 2015
In het elftal van de maand oktober is er geen plaats voor Rutger en Bram. Wim is nog altijd revaliderent van zijn kwetsuur. Toch staat er nog een andere ex-vrijheider in de ploeg, nl. Dieter Cams.In de totaalstand staat Dieter op de 25e plaats.

okt3a
In 3e A vinden we hetzelfde terug. Geen Thomas, Jarne, Wim of Rob in het elftal maar wel een andere ex-vrijheider nl. ouwe getrouwe Dennis Kuppers.In de totaalstand staat hij op de 20 plaats. Verder staat Glenn 45e en Wim 48e.

okt3c
3e C blijft de reeks waar in de beste resultaten worden behaald. Niels en Bjordy staan in het elftal van oktober. In de totaalstand springt Niels over Bjordy naar plaats 1. Bjordy is 2e en Tom 10e

okt4a
In 4A tenslotte vinden we niemand terug in het elftal van de maand. Geen Brecht, Michiel, Niels of Sam en ook geen Nick.. In de totaalstand vinden we op een mooie 5e plaats kilometer vreter Brecht terug


Naar Boven

tomZaterdag 7 november 2015
Thor Hasselt moet het voorlopig nog zonder Tom stellen. Hoe gaat het nu met hem? Ik heb het hem gevraagd een dit was zijn antwoord: Ik ben nog steeds aan het sukkelen met mijn blessure. Deze week op training zag het er goed uit en ik had gehoopt om zaterdag opnieuw te spelen. Maar donderdag heb ik opnieuw last gekregen, waardoor ik vandaag niet zal spelen. Ik hoop volgende week volledig mee te kunnen trainen! Afwachten dus en hopelijk zien we hem spoedig terug op de velden.

Naar Boven

brechtZondag 8 november 2015
Meldert, met in de ploeg Brecht, heeft de koppositie overgenomen na een droge 3 - 0 zege tegen Exc. Hamont. Brecht zelf nam de 1e goal voor zijn rekening en dikte zijn totaal aan tot 5. Meldert blijft dus ongeslagen. Van de 11 gespeelde wedstrijden wonnen ze er 8 en speelden 3 keer gelijk. Dat zijn mooie cijfers die hopelijk in de komende weken en maanden bevestigd worden.

Naar Boven

michaelMaandag 9 november 2015
Sportief doet Paal het goed. Zo ook Michael die aan het seizoen begon bij de reserven en er zelfs aanvoerder werd. Gaandeweg knokte hij zich in de 1e ploeg. Hij is nu al enkele weken vaste titularis geworden. Gisteren moest hij echter in de 85e minuut noodgedwongen vervangen worden. In een duel kwam hij slecht neer en brak een vinger. Ik wens Michael een spoedig herstel toe.

Naar Boven

top6-12Maandag 16 november 2015
Wie verzamelden de meeste speelminuten na 12 speeldagen? Koploper is Niels met 1082 minuten, gevolgd door Wim met 1080 minuten, Bjordy met 1052 minuten, Rutger met 990 minuten, Glenn met 975 minuten en Brecht met 929 speelminuten. Een Top 6 die grosso modo overeenkomt met vorig seizoen. Om en bij de 20 wedstrijden maak ik een nieuwe lijst.


Naar Boven

thor2Donderdag 19 november 2015
Gisteren werd de finale gespeeld van de beker van het gewest Hasselt-Sint-Truiden tussen RC Hades B en Thor Hasselt. Thor kwam al na 8 minuten op voorsprong via Buckinx. Dit was ook de ruststand. In de 49e minuut maakte Weckx er 1 - 1 van, tevens de eindstand. Er volgden dus strafschoppen en daarin toonde Thor zich de beste (4 - 3). De eerste prijs is dus binnen. Zowel Bjordy, Niels en Tom kwamen aan de aftrap.

Naar Boven

pclimb Zaterdag 21 november 2015

Afgelopen donderdag heeft het Provinciaal Comité Limburg in haar zitting uitspraak gedaan over de stil gelegde wedstrijd Lummen VV - E. Houthalen van 1 november 2015. Deze wedstrijd werd een paar minuten voor affluiten stilgelegd wegens schermutselingen op en naast het terrein. Beide clubs worden beboet wegens de houding van de spelers en supporters en moeten een nieuwe datum overeen komen om de match te herspelen.

Naar Boven

brecht4Maandag 23 november 2015
De prestatie van speeldag 13 werd ontegensprekelijk geleverd door kilometervreter Brecht. In de wedstrijd in Breugel scoorde hij maar liefst 4 keer, 1 keer in de 1e helft en 3 keer (een zuivere hattrick) in de 2e helft. Dat hij goed bezig is weten we allemaal. In totaal scoorde hij met de 4 van dit weekend inbegrepen al 10 keer dit seizoen. Bij de Vrijheid kenden we hem als de harde werker maar als hij nu nog vlot gaat scoren.... Goed bezig Brecht!

Naar Boven

lummenVrijdag 27 november 2015
Zondag barst de strijd los tussen Lummen VV en SK Meldert. Lummen kan bij winst, en mits de te herspelen wedstrijd tegen Houthalen gewonnen wordt; tot op 6 punten van Meldert komen. Meldert daarentegen zal er alles aan doen om de koppositie te verdedigen en kan hier bij rekenen op de man in bloedvorm Brecht. Het belooft in ieder geval een boeiende en spannende namiddag te worden in Lummen!

Naar Boven

brecht2Maandag 30 november 2015
Deze derby werd jammer genoeg in een hondenweer gespeeld. De supporters die toch het slechte weer trotseerden kregen waar voor hun geld. Het werd een spannende wedstrijd tussen 2 ploegen die er voluit voor gingen. De thuisploeg kwam 2 keer op voorsprong, maar het was man in vorm Brecht die over het eindresultaat besliste. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen dat vandaag verschenen is in het Belang van Limburg.

Naar Boven

dieter01Woensdag 2 december 2015
Dieter zaal dit jaar niet meer aan de aftrap komen bij VK Gestel. Hij sukkelt met een spier scheur en is minstens een maand out. Jammer voor hem en VK Gestel dat zo tijdelijk met een scorende speler minder zit. Hij kan namelijk dikwijls beslissend zijn voor een club. Dat hebben we bij Vrijheid Zolder mogen ervaren, denken we gewoon maar aan de aller laatste eindronde wedstrijd in Munsterbilzen waar we dank zij zijn late 2 - 2 alsnog naar 2e promoveerden

Naar Boven

nov2aDonderdag 3 december 2015
Vandaag werden de elftallen van de maand november gepubliceerd in het Belang van Limburg. Er staan geen ex-vrijheiders in de ploeg in reeks 2A. In de totaalstand vinden we toch 2 oudere ex-spelers terug, nl. Simon op de 20e en Dieter op de 28e plaats

nov3aIn de reeks 3A zijn er ook geen ex-spelers opgenomen in het elftal. In de totaalstand is er geen plaats meer voor Glenn en Wim, die er in oktober wel nog in stonden Wel staat Dennis nog vermeld in de totaalstand op de 25e plaats.


nov3cIn de reeks 3C is er wel weer een plaats voor Niels en dit voor de 3e maand op rij. In de totaalstand staat Niels nog steeds op kop gevolgd door Bjordy. Tom, die enkele weken niet speelde wegens een kwetsuur staat niet meeer in de top 50.


nov4aOok in de reeks 4A hebben we een vertegenwoordiger in het elftal van de maand. We hebben het hier natuurlijk om de man in vorm Brecht. In de totaalstand is hij inmiddels op geschoven naar een mooie 2e plaats op amper 0,03 puntjes van Marco ciagnacovo van Peer.


Naar Boven

doelpMaandag 7 december 2015
We zijn halfweg van de kompetitie, tijd dus voor enkele tussentijdse statistieken.
Wat de doelpunten betreft hebben de ex-Vrijheiders het prima gedaan. Hier staat Bjordy op 1 met 16 doelpunten, gevolgd door Brecht met 13 en Niels met 12 doelpunten. Verder volgen Tom en Dieter met elk 3 en Wim en Nick met elk 2 doelpunten. In totaal trapten ze er maar liefst 51 tegen de netten. Prachtig resultaat toch.

playWat het aantal speelminuten betreft staat Niels op kop met 1352 minuten (of 90,1 per match), gevolgd door Wim met 1330 minuten (of 88,7 per match), Rutger met 1260 minuten (of 84 per match), Bjordy met 1232 minuten (of 82,1 per match, Brecht met 1201 minuten (of 80,1 per match), Glenn met 1167 minuten (of 77,8 per match), Dries met 1136 minuten (of 75,7 per match). Dit is de top 7.


doelplayAls we gaan kijken naar de speelminuten per doelpunt krijgen we het volgende resultaat.
Aan de leiding staat Bjordy. hij scoorde om de 77 minuten (1232 gedeeld door 16) een doelpunt. Op de 2e plaats staat Brecht met een doelpunt om de 92 minuten (1201 gedeeld door 13). Op de 3e plaats volgt Niels met een doelpunt om de 113 minuten (1352 gedeeld door 12). Laten we zeker Rutger niet vergeten die als doelman om de 66 minuten een doelpunt tegen kreeg (1260 gedeeld door 19). Ook mooie cijfers.

standAls we tenslotte een rangschikking op maken van de wedstrijden na 15 speeldagen :
1 Thor Hasselt 14 1 0 +37 43
2 SK Meldert 11 4 0 +33 37
3 KFC Ham United 9 3 3 +15 30
4 Fl. Paal 9 2 4 +11 29
5 Lummen VV (*) 8 3 3 +25 27
(*) Lummen speelde maar 14 wedstrijden

Naar Boven

heen3cDonderdag 10 december 2015
Vandaag zijn de elftallen van de heenronde verschenen in het Belang van Limburg. Onze ex-Vrijheiders doen het met 3 spelers niet slecht.
In 3C zijn we met 2 spelers vertegenwoordigt in het elftal. Zoals verwacht gaat het hier over Bjordy en Niels. Jammer van Tom die enkele wedstrijden out was. Wie weet anders ...

heen4aIn 4A zijn we vertegenwoordigt door Brecht. Hij is de man in bloedvorm de laatste weken. We wisten al van bij zijn jaren bij de Vrijheid wat voor nuttige speler Brecht is. Bij ons was hij het werkpaard, de kilometervreter en hij pikte af en toe een doelpuntje mee. Nu hij bij Meldert de laatste weken aan de lopende band scoort is hij zeker een van de beste spelers in de reeks. Proficiat Brecht, dik verdiend! We hopen dat je ook in de terugronde zult schitteren!

Naar Boven

ongeslagenMaandag 14 december 2015
Na 16 wedstrijden zijn er nog 4 ploegen die ongeslagen zijn in de Limburgse reeksen. Het gaat hier om Thor Hasselt in 3C (15 gewonnen en 1 keer gelijk), SK Meldert in 4A (12 gewonnen en 4 keer gelijk) en ESJ alken en SC Donk in 4C (beide ploegen 13 gewonnen en 2 keer gelijk). Door het wegvallen van FC Landen B hebben Donk en Alken maar 15 wedstrijden gespeeld. Wie houdt dat het langste vol?

Naar Boven


stats1Zaterdag 26 december 2015
Laten we de situatie van de provinciale reeksen eens bekijken eind december 2015. Laten we beginnen in 1e provinciale. Voor de titel heeft Helson met 38 punten een klein kloofje geslagen. Heur-Tongeren volgt op de 2e plaats met 31 en op de 3e plaats Huvo Jeuk met 30 punten. Voor de degradatie staat Gruitrode 14e met 17 punten, gevolgd door Koersel met 16 en Halen met slechts 6 punten. Voor deze laatste ziet het er dus niet goed uit.


p2aIn de reeks 2e provinciale A heeft Racing Peer de koppositie met 35 punten. Op de 2e plaats staat Fl. Paal, de club van Bram, Michael, Rutger en Wim. Zij totaliseren momenteel 32 punten. Hoe zou het trouwens met Wim Hetzheim gaan. Is hij nog steeds gekwetst of is hij gestopt? Wie er meer over weet mag dit altijd laten weten. Op de 3e plaats volgt Mechelen a/d Maas met 29 punten. Onderaan staat Park Houthalen op de 14e plaats met 13 punten. Op plaats 15 staat Herk Sport B met 9 en laatste is Umitspor Maasmechelen met 4 punten.


p2bIn 2e Provinciale B steekt Melo Zonhoven er met kop en schouders boven uit. Hun teller staat op 43 punten. Ze hebben een voorsprong van 11 punten op de 2e gerangschikte KWS Alken dat voorlopig 32 punten heeft. Op de 3e plaats vinden we Bregel Sport met 29 punten.
Onderaan is het momenteel nog heel spannend. Het puntenverschil is miniem. op de 14e plek staat Zutendaal VV met 16 punten, gevolgd door Herk Sport A op plaats 15 met 15 punten. Op plaats 16 tenslotte staat Linkhout met 14 punten.


p3aIn de reeks 3e proviciale A zijn de meeste ex-vrijheiders terug te vinden. De rangschikking wordt aangevoedr door Anadol. Zij hebben 45 punten, 12 punten meer dan Eksel A dat 33 punten totaliseerd, gevolgd door Turkse met 32 punten. Op plaats 14 staat momenteel HO Heide Hasselt met 13 punten gevolgd door Houthalen VV eveneens let met 13 punten en op de laatste plaats HW Zonhoven met 11 punten. De overige clubs met ex-Vrijheiders : Ham Staat 4e met 31 punten, Tervant 6e met 24, Gestel 8e met 23 en Stal staat 10e met 22 ptn.


p3bDe volgende reeks is 3e provinciale B. Hier is het aan de kop zeer spannend. Op de 1e plaats staat Opitter met 35 punten, op de voeten gevolgd door Stokkem VV met 34 punten en ook de 3e in de rangschikking Lanaken VV volgt op 1 puntje, in totaal 33 punten dus. Op de 14e plaats staat Lanklaar VV met 13 punten. De laatste 2 plaatsen worden bezet door Wijshagen met 8 punten en Neeroeteren met 0 punten. Ze verloren al hun 17 wedstrijden en zijn hier door de enige ploeg in de Limburgse reeksen zonder punten.


p3cIn 3e provinciale C lijkt het er meer en meer op dat de strijd om de titel zal gaan tussen Thor Hasselt en KMR Biesen. Thor heeft nog steeds geen nederlaag geleden en haalde zo maar even 49 van de 52 punten binnen. Maar ook KMR Biesen deed het uitstekend en verzamelde
ook al 46 punten. De 3e in de stand Gravelo volgt op afstand met 33 punten. Onderaan de rangschikking valt vooral de wedergeboorte van Herkenrode op. Na 3 opeenvolgende zeges staan ze nu 14e met 11 punten. Vliermaal met 10 en VKM Sint-Truiden met 8 sluiten de rij.


p4aIn 4e Provinciale A lijkt het er ook op dat de titelstrijd tussen 2 ploegen zal gaan. SK Meldert staat nog steeds ongeslagen op kop met 40 punten. Op de 2e plaats volgt Exc. Hamont met 38 punten. Deze 2 ploegen hebben een kloofje geslagen met de 3e in de stand Peer SV. Zij hebben voorlopig 30 punten bijeen gevoetbald. In 4e zijn er uiteraard geen dalers maar ik geef de 3 laatsten toch even mee. Op de 14e plaats staat Heusden 06 met 14 punten gevolgd door E. Houthalen met 13 en Ellikom met 4 punten.


p4bIN 4e provinciale B is de toestand ongelooflijk spannend. Hier staan er 3 ploegen samen op kop met 39 punten. Op kop staat As VV dat 1 wedstrijd meer gewonnen heeft. Op de 2e plaats staat Ven maaseik dat een beter doelpuntensaldo heeft dan de 3e in de rangschikking Dilsen VV. Kan het nog spannender?
Onderaan staat Voorshoven 14e met 4 punten gevolgd op de 15e plaats door Sp. Winterslag met 3 punten. Op de laatste plaats staat Smeermaas dat Algemeen Forfait heeft gegeven.


p4cIn 4e Provinciale C zijn er ook 2 teams die zich van de rest afgescheiden hebben. Beide ploegen zijn nog steeds ongeslagen. Op kop staat SC Donk met 44 punten gevolgd op de 2e plaats door ESJ Alken met 41 punten. Alken heeft echter nog een inhaalwedstrijd te goed. Ze kunnen dus mits winst mee op kop komen. Op de 3e plaats vinden we Gingelom met 32 punten. Onderaan de rangschikkikg vinden we op de 13e plaats Herk Sport B met 13 punten. VC Amandina staat op 14 met 1 puntje en helemaal onderaan Landen B met 0 (Alg. FF)


p4dIn 4e Provinciale D tenslotte staat SK Moelingen op kop met 41 punten. 1 seizoen geleden speelden ze nog in 1e provinciale, gingen in vereffening en begonnen opnieuw in 4e. Op de 2e plaats staat Kortessem VV met 35 punten en op plaats 3 heeft Membruggen 31 punten. Onderaan heeft Vechmaal op de 14e plaats 8 punten verzameld. Op de voorlaatste plaats staat Kanne VV met 6 punten. Helemaal onderaan staat SK Vliermaalroot met 3 puntjes. Kanne en Vliermaalroot hebben al jarenlang een abonnement op deze 2 plaatsen.

Naar Boven

2aDonderdag 7 januari 2016
De elftallen van de maand december zijn vandaag verschenen in het Belang van Limburg.
In 2e Provinciale A zijn er geen ex-spelers geselecteerd deze maand. Ook in de Algemene stand niet. Wel is toch nog een ex-speler geklasseerd, namelijk Dieter Cams op plaats 32.

3aOok in 3e provinciale A is er niemand geselecteerd. Ook in het klassement is er niemand genoteerd. Maar ook hier hebben we toch een oudere ex-speler in de stand. We hebben het hier natuurlijk over goeie ouwe Dennis Kuppers die op plaats 39 staat.


3cIn 3e provinciale C is het wel ex-Vrijheid gekleurd. In het elftal van de maand is Bjordy weer geselecteerd. In de rangschikking staat Niels nog altijd stevig op kop. Bjordy staat nog altijd op de 2e plaats.


4aOok in 4e provinciale A hebben we een vertegenwoordiger in het elftal van december. Het gaat hier natuurlijk over Brecht. Bovendien is hij naar de 1e plaats opgerukt in de algemene rangschikking. Schitterende prestatie toch!
Het valt wel op dat het de volledige aanvalslijn van de Vrijheid is die brokken maakt! Nogmaals Proficiat Bjordy, Brecht en Niels!

Naar Boven

biesenMaandag 11 januari 2016
Verassingen gisteren in 3e provinciale C. Zaterdagavond kwam Thor op Stayen niet verder dan een 2 - 2 gelijkspel. Bovendien viel de gelijkmaker pas in de slotseconden. Iedereen verwachtte dus dat 2e geklasseerde KMR Biesen hier van zou profiteren om langszij te komen in de rangschikking. Ze moesten het thuis opnemen tegen middenmoter Stormvogels Rosmeer. Wel een derby die een onverwachte uitslag kreeg. Biesen verloor de wedstrijd met 1 - 3 en daardoor vergroot Thor onverwacht de voorsprong tot 4 punten.

Naar Boven

stevMaandag 18 januari 2016
In 3e provinciale C kwam leider Thor Hasselt weer niet verder dan een gelijkspel. Ditmaal werd het 1 - 1 tegen 's Herenelderen. Zo kreeg KMR Biesen voor de 2e week op rij de kans om dichterbij te sluipen. Voorwaarde was winnen op het terrein van E. Stevoort. Geen gemakkelijke opdracht bleek want weer bleef ook Biesen steken op een 0 - 0 gelijkspel. De kloof blijft dus 4 punten op Thor.

Naar Boven

meldertMaandag 18 januari 2016
In 4e Provinciale A was het afwachten hoe goed leider Meldert de winterpauze door gekomen was. Heel goed bleek het al snel. Tegenstander was sub-topper Thes Sport B. Tegenstander of beter gezegd slachtoffer want ze kregen een droge 7 - 0 pandoering mee naar huis. Weer was Brecht met 2 doelpunten mee beslissend. Maar ook Hamont won weer (5 - 1 tegen Sp. Lille) zodat de kloof op 2 eenheden blijft staan.

Naar Boven

periode2Maandag 25 januari 2016
De 2e periodetitels zijn uitgedeeld in 1e, 2e en 3e provinciale. in 1e provinciale gaat de titel naar E. Termien. In 2A gaat de eer naar KSK Meeuwen. In 2B gaat na de 1e ook de 2e titel naar Melo Zonhoven. Ook in 3A is de winnaar dezelfde als de 1e periode, nl. FC Anadol. In 3B mag Grimbie69 al zeker naar de eindronde. In 3C rijft Thor Hasselt de 2e periode binnen. Ook zij wonnen al de 1e periode.

Naar Boven

ongesl2Maandag 25 januari 2016
Na 2/3e wedstrijden zijn er nog steeds 3 ploegen die de ongeslagen status blijven behouden. Het gaat hier over Thor Hasselt in 3e provinciale C (17 gewonnen en 3 gelijk), SK Meldert in 4e provinciale A (14 gewonnen en 4 gelijk) en SC Donk in 4e provinciale C (16 gewonnen en 2 gelijk). Benieuwd wie het langste ongeslagen kan blijven.


Naar Boven

2aDonderdag 4 januari 2016
Vandaag zijn in het Belang van Limburg de elftallen van de maand janauari 2016 verschenen. In de reeks 2A is Rutger verkozen tot beste doelman. Een mooie prestatie van onze ex-doelman. In de totaalstand vinden we alleen jeugdproduct Dieter Cams terug. Hij staat op de 31e plaats.


3a
In de reeks 3A is er niemand van de ex-vrijheiders in het elftal van de maand opgenomen. Ook hier vinden we in de totaalstand alleen een oud-speler en jeugdproduct terug. Op de 38e plaats staat good old Dennis genoteerd. Hij blijft goed presteren en hij kan dan ook teren op zijn jarenlange ervaring.


3c
De 3e reeks C blijft de reeks van de ex-vrijheiders. In het elftal van de maand is Niels zo wat vaste klant geworden. Hij staat dus ook nog helemaal bovenaan in de rangschikking. Bjordy zakt een plaats naar positie 3. Ondertussen heeft ook Tom weer een plaats in de stand. Hij komt met stip binnen op ,de 10e plaats.


4a
In de reeks 4A is Brecht inmiddels ook een vaste klant geworden in het elftal van de maand. Hij is dus ook deze maand gekozen. Hij blijft constant presteren en blijft bovendien ook mooi op de 1e plaats staan in de rangschikking.Naar Boven

nielsDinsdag 9 februari 2016
Vandaag is in het Belang van Limburg een artikel verschenen over de plannen van Niels voor volgend seizoen. Aan het woord is de voorzitter van K.V.V. Heusden-Zolder die meer uitleg geeft over hoe de club er volgend seizoen gaat uit zien. Zo als de kaarten nu liggen zal dat zeer ex-Vrijheid Zolder getint zijn daar een rits spelers van verleden seizoen over komen. Na 1 jaar zal Vrijheid Zolder een beetje herleven. Bedankt Niels Ludo en Carlo!

Naar Boven

Vrijdag 12 februari 2016
Niels is begonnen met het samenstellen van de kern voor het volgende seizoen 2016-2017. Volgende ex-Vrijheiders komen naar KVVHZ: Dieter (VK Gestel), Michael, Wim Hetz, Bram (allen van Fl. Paal) en Rob (van AC-Tervant). Zij hebben dus al getekend. Wie zal er nog volgen. Je kan het op deze website volgen. Zodra ik meer nieuws krijg van Niels.leest u het hier!

Naar Boven

Maandag 15 februari 2016
Bjordy toonde zich zaterdagavond weer trefzeker in Hoeselt. Hij scoorde 4 maal, waar van een zuivere hattrick in de 2e helft. Dit brengt zijn teller voorlopig op 24 stuks. Door het punten verlies van Biesen loopt thor 5 punten uit met nog een wedstrijd te goed! De titel komt steeds dichter bij!

Naar Boven

Maandag 15 februari 2016
Ook Glenn speelt volgend seizoen bij KVV H-Z. Hij is hier mee de 6e ex-Vrijheider die de over stap zet. En er worden nog enkele overgangen verwacht maar daarover later meer op deze website!


Naar Boven

Donderdag 18 februari 2016
Vandaag kunnen we weer 2 overgangen naar KVV H-Z mededelen. Ook Jordi en Dennis maken de overstap. Zij zijn respectievelijk nummer 7 en 8 van het vroegere Vrijheid Zolder.Wie zullen we de volgende keer mogen aankondigen? Wordt zeker nog vervolgd!


Naar Boven

Dinsdag 1 maart 2016
Nog 3 ex-Vrijheiders maken de overstap naar KVV HZ. Jelle Caerts (Stal), Thomas Luts en Wim Vanlook (AC Tervant) zullen volgend seizoen de geel-groene kleuren verdedigen. Er is ook nog Thomas Poukens die eveneens van Tervant de overstap maakt.
Wordt vervolgd!


Naar Boven

Donderdag 3 maart 2016
De elftallen van de maand februari zijn gekend.
In 2e provinciale A staat Dieter Cams in het elftal. In de rangschikking staat hij momenteel op de 18e plaats. Andere Ex-Vrijheiders zijn er niet vermeld.
In 3e provinciale A is er niemand geselecteerd in het elftal van de maand. In de klassering vinden we 1 ex-Vrijheider terug, namelijk Dennis Kuppers. Hij staat momenteel op de 30e plaats.
In 3e provinciale C staat Bjordy in het elftal. in de rangschikking blijft Niels op de eerste plaats staan, Bjordy staat op de 3e plaats.

In 4e provinciale A staat Brecht deze keer niet in he elftal. Hij blijft wel op de 1e plaats staan in de rangschikking.
Naar Boven

Zaterdag 5 maart 2016
Gisteren werd in CC Muze de kampioenenhulde gevierd van het voorbije sportjaar. Meer dan 350 sporters werden er in de bloemetjes gezet. Dit was dan ook het hoogste aantal tot nu toe! Er waren eerst de toespraken. Zo had voorzitter van de Sportraad Johan Verhaegen het over het grote belang van de vele vrijwilligers die onmisbaar zijn voor een sportvereniging.
Bovendien had hij het over het belang van de infrastructuur. Laat dit nu de 2 belangrijkste redenen zijn van het verdwijnen van onze club Vrijheid Zolder. De Schepen van Sport Peter Tielens huligde o.a. de goede werking van de verschillende verenigingen maar verdedigde ook het belang van de grote sportevenementen die in Heusden-Zolder worden gehouden.
Na de toespraken werd er dan tot de huldigingen overgegaan. Talrijke sporters en ploegen
uit verschillende sporttakken passeerden op het podium. Tot het de beurt was aan onze club Kon. Vrijheid Zolder. Een prachtig moment om de spelers op het podium te tien staan. Dat bewijst nogmaals hoe goed dat deze groep aaneen hing. Kippenvel moment toch! Ik zou tenslotte Jan Wijnen (vader van Rob) willen bedanken. Hij was het die me enkele maanden geleden contacteerde en mij vroeg om onze club toch nog in te schrijven. Bedankt Jan!

Naar Boven

Donderdag 17 maart 2016
Dit weekend staan er 2 regelrechte topaffiches gepland die wel eens van cruciaal belang kunnen zijn voor de eventuele winnaars. In 3e Provinciale C ontvangt Thor de derde in de stand Rosmeer. Rosmeer zal zijn vel duur verkopen want het speelt voor een eindronde plaats. IN 4A moet Meldert naar Hamont met de 1e plaats als inzet. De winnaar komt, met dan nog 2 Speeldagen voor de boeg, erg dicht bij de titel. Het kan dus een beslissend weekend worden!

Naar Boven

Maandag 21 maart 2016
De 2 toppers van afgelopend weekend hebben een wisselend succes gekend. In 3C is Thor weer wat dichter naar de titel gekropen. Een doelpunt van Bjordy volstond om de 3 punten thuis te houden. In 4A heeft Meldert, dat de laatste weken niet zo denderend bezig was, met duidelijke 4 - 2 cijfers het onderspit moeten delven in Hamont. Met nog 2 wedstrijden te gaan is het Hamont dat de kaarten in handen heeft. Meldert moet tegelijkertijd de resterende wedstrijden winnen en hopen dat Hamont nog steken laat vallen.

Naar Boven

Maandag 28 maart 2016
Gisteren is Thor de verdiende kampioen geworden in 3C. Na 27 wedstrijden telt Thor 11 punten voor op Biesen en is dus niet meer bij te halen. Dat ze verdiend de titel gehaald hebben is duidelijk. van de 27 wedstrijden wonnen ze er 23 en speelden 4 keer gelijk. Ze zijn voorlopig nog ongeslagen. Ze scoorden 78 doelpunten en kregen er slechts 18 binnen Ze wonnen P1, P2 en staan op kop in P3. Onze 3 Vrijheiders hebben een groot aandeel geleverd. Ze scoorden samen 54 van de 78 doelpunten! Schitterende kampioenen dus!

Naar Boven

Donderdag 7 april 2016
Vandaag zijn de elftallen van de maand maart verschenen in het Belang van Limburg. Enkel in 4e provinciale A is er een ex-vrijheider geselecteerd, namelijk wie anders dan Brecht. Hij kan nog steeds speler van het seizoen 2015-2016 worden in de reeks. In 3A maken Bjordy en Niels nog kans op de titel. Hopelijk valt de kwetsure van Niels mee en kan hij de 2 slotmatchen nog meespelen zodat hij nog punten kan halen voor de titel.

Naar Boven

Dinsdag 19 april 2016
We zijn al weer aan het einde van het seizoen gekomen wat de reguliere kompetitie berteft. Tijd om eens terug te blikken. Een eerste statistiek is deze van de topschutters. Daar prijkt in 4A Brecht op de 1e plaats. Hij scoorde maar liefst 28 doelpunten Ook in 3C vinden we enkele bekende namen terug. Bjordy met 27 stuks, Niels met 20 stuks en Tom met 9 stuks. De aanval van de ex-Vrijheid scoorde dus in totaal 84 doelpunten (28+27+20+9). Cijfers om terecht fier op te zijn! Later volgen nog enkele statistieken.

Naar Boven

Woensdag 27 april 2016
De Top 10 van de gemiddelde speelminuten per wedstrijd

1 Verbeeck Bjordy 84,56   6 Douven Dries 77,56
2 Schepers Brecht 82,62   7 Vanspauwen Glenn 69,23
3 Vanpol Niels 80,90   8 Hermans Cedric 64,56
4 Theunis Rutger 80,66   9 Smolders Tom 60,53
5 Vanlook Wim 79,90   10 Gerits Michael 56,76

Naar Boven

Woensdag 4 mei 2016
Vandaag werden in HBVL de elftallen van het jaar voorgesteld evenals de 3 genomineerden per reeks voor de titel speler van het jaar. In 2A hebben we 1 vermelding, met name Rutger op de 45e plaats Voor de titel speler van het jaar gaat het tussenTom Cox (St. Elen), Diego Do Seu (RC Peer) en Ibbo Willems (KSK Meeuwen).
In 3A is er geen vermelding, al mogen we Dennis zeker niet vergeten op de 35e plaats. Voor de speler van het jaar zijn genomineerd : Sandy De Pachter (Eksel), Mehmet Simsek (Anadol) en Michael Smolders (KFC Ham United)


In 3C staan er 2 spelers in het elftal van het jaar. Bjordy en Niels spelen al heel het jaar op een hoog niveau en het is dan ook logisch dat ze beiden, samen met Jorrit Muls (Kolmont) de strijd aangaan voor de titel van speler van het jaar. Jammer dat Tom een aantal wedstrijden heeft moeten missen wegens blessures want ik ben er vast van overtuigd dat ook hij hoog gescoord zou hebben.
In 4A staat Brecht in het elftal van het jaar. Hij is werkelijk de revelatie van het jaar! Tijdens zijn jaren bij Vrijheid Zolder was hij al meer dan nuttig in de ploeg. Komt daar bij dat hij het afgelopen seizoen ook aan de lopende band scoorde. Logisch dus dat hij in aanmerking komt om de titel van speler van het jaar te worden. Hij moet het daarvoor opnemen tegen Gertjan Roosen (Lummen VV) en Tolga Ulupinar (E. Houthalen). Ik duim alleszins voor Brecht!

Naar Boven

Zondag 8 mei 2016
Naasr de 3 Thorianen is er nog 1 ex-Vrijheider die promoveert. In 4e provinciale kon Meldert niet meer naast de promotie pakken door de 0 - 5 winst in Gingelom. Het werd dus een feest in Meldert dat ook de terugwedstrijd overtuigend won met 6 - 1. Proficiat Brecht!

Naar Boven

Zaterdag 14 mei 2016
Gisteren werden in de Versuz de laureaten van de verkiezing Provinciaal voetballer van het jaar bekend gemaakt. De algemene titel was voor Bart Vanhees van FC Helson. Hij mag zich de Provinciaal voetballer van het jaar noemen. Verder werden de winnaars van de andere reeksen bekend gemaakt.  In 3e Provinciale C was het Niels, die zijn uitstekend seizoen beloond ziet met de 1e plaats, gevolgd op de 2e plaats door Jorrit Muls van Kolmont en op de 3e plaats Bjordy. Twee ex-Vrijheiders in de prijzen dus in 3C.

In 4A was de titel voor Brecht. Hij is dan ook de verdiende winnaar na een seizoen waarin hij volledig open bloeide. Hij was in zijn Vrijheid periode al gewaardeerd om zijn onvermoeibare werkkracht en inzet, maar een echte afwerker was hij niet. Dat veranderde het afgelopen seizoen waarin hij zowaar topschutter werd met niet minder dan 28 doelpunten. Hij stond met zijn club Meldert tot 3 wedstrijden voor het einde op kop in de rangschikking maar zag in extremis Hamont met de titel lopen gaan. Via de eindronde werd uiteindelijk toch de promotie naar 3e Provinciale afgedwongen.

Naar Boven

 
kbvb
 
vfv
 
igazet
 
coomans
 
paal
 
halveweg
 
tervant
 
gestel
 
ham
 
stal
 
thor
 
meldert
 
lummen
 

Het beste van de rode duivels: België - USA (WK)


Het beste van Dries Mertens


Het beste van Kevin De Bruyne


Het beste van Eden Hazard


Het beste van Thibault Courtois


Het beste van Vincent Kompany


Het beste van Kevin Mirallas


Het beste van Yannick Ferrera Carrasco


Het beste van Jan Vertonghen


Het beste van Mousa Dembele


Het beste van Adnan Januzaj


Het beste van Divock Origi


beoordeel deze site

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen