Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2006-2007

22/04/2007   HW Zonhoven - Vrijheid Zolder  0 - 0

Beide ploegen hadden nog belang bij deze wedstrijd. Zonhoven had nog een waterkans om kampioen te spelen en Zolder wilde zijn eindrondeticket veilig stellen.
De 1e helft verliep gelijkopgaand al waren de betere kansen voor de bezoekers. Gescoord werd er niet zodat het aan de rust 0 - 0 stond.
De 2e helft had de thuisploeg veldoverwicht. Zolder loerde op de counter. De beste kansen waren echter voor Zonhoven. Er was enkele keren een alerte Cams nodig om de thuisaanvallers van een doelpunt te houden. Doelpunten vielen er dus niet zodat de eindstand 0 - 0 bleef.
Beide ploegen spelen nu de eindronde voor bijkomende stijger(s) naar 2e provinciale.

Vrijheid: Cams, Vangijsel, Janssens (80' Smets), Peeters (77' Gerits), Houtmeyers, Vanharen, Derwael, Simon Vanheeswijck, Linc,  Vanheeswijck Thomas, Haverals (89' Vanheeswijck Mathias) 
HW Zonhoven: Sacchini, Liberato, Poelmans, Indeherberge, Frees, Ouzonakis, Bennassar, Nejjar, De Man, Sagovac (59' Martens), Paris 
Doelpunten: Geen 
Gele kaarten: Sacchini (HW), Liberato (HW), Linc (Z), Vanharen (Z), Vanheeswijck T. (Z), Janssens (Z)
Rode kaart: Geen
Scheidsrechter: Ertanir 

15/04/2007   Vrijheid Zolder - KMR Biesen  2 - 0

Voor de aftrap brachten de spelers hulde aan onze trainer Jean-Pierre Janssens, die volgend jaar scout wordt bij Thes Sport.
De wedstrijd zelf was voor beide ploegen van groot belang. Zolder moest winnen om in de running te blijven voor een plaats in de eindronde en Biesen om van de 11e plaats weg te geraken en zo de eindronde voor extra dalers te vermijden. Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen maar echt gevaarlijk waren ze niet. Ook Zolder kon voor weinig gevaar zorgen zodat het aan de rust 0 - 0 stond.
De 2e helft was beter van kwaliteit. Beide ploegen gingen nu voluit voor winst. Vooral de bezoekers gingen bij momenten nogal driest te werk. Zolder liet zich niet intimideren en dat loonde toen Houtmeyers in de 65' het snelst op de bal was en mooi binnen kopte (1  - 0). De bezoekers moesten nu komen maar blonken vooral uit in fouten maken en mekkeren tegen de scheidsrechter. Toegegeven dat de man enkele dubieuze beslissingen nam maar die dingen gebeuren nu eenmaal. Toen in de 72' Simon Vanheeswijck een voorzet voorbij de 2e paal binnen kopte hadden velen een voorafgaand handspel gezien van Thomas Vanheeswijck. De ref floot echter niet en keurde het doelpunt goed (2 - 0). Zolder op rozen dus want in plaats van verder te voetballen beperkten de bezoekers zich tot schelden en roepen op de scheidsrechter. Dit ook omdat ze opgezweept werden door enkele bezoekende supporters die zeer opruiende taal stonden te roepen. Iedereen was dan ook opgelucht toen de scheids de match affloot met een 2 - 0 eindstand als gevolg.
Ook na de wedstrijd toonden de Biesenaren hun onsportiviteit. Op enkele supporters na is geen enkele speler de kantine binnen gekomen om iets te eten en te drinken. Ze zijn allemaal rechtstreeks naar huis gereden. Van Fair-Play gesproken !

Vrijheid: Cams, Vangijsel, Luts (81' Gerits), Peeters (88' Smets), Houtmeyers, Vanharen, Derwael, Simon Vanheeswijck, Linc,  Vanheeswijck Thomas, Haverals  
KMR Biesen: Snellinx, Vanspauwen, Hermans, Cleuren (81' Rigo), Zengin, Bijnens, Wijgaerts, Vandecaetsbeek, Bollen (85' Meers), Simenon (81' Bex), Goossens 
Doelpunten: 65' Houtmeyers  1 - 0; 72' Simon Vanheeswijck  2 - 0 
Gele kaarten: Luts (Z), Bollen (B), Zengin (B), Rigo (B)
Rode kaart: Geen
Scheidsrechter: Ponsart 

01/04/2007   KSV Hoeselt - Vrijheid Zolder  1 - 3

Om in de running te blijven voor de eindronde moest deze wedstrijd gewonnen worden. Op een erg hobbelig veld controleerde Zolder, zonder echt goed te spelen, de wedstrijd. De 1e grote kans was voor Simon Vanheeswijck. Hij mocht alleen op doel afgaan maar schoot onbesuisd over. In de 25' was het dan toch raak toen Haverals van dichtbij mocht binnen koppen (0 - 1). Hoeselt was slechts 1 keer gevaarlijk maar Cams kon de vrije trap onschadelijk maken. Net voor de rust werd Haverals weg gestuurd en schoof de bal netjes onder de doelman door (0 - 2). De 2e helft gaf een zelfde spelbeeld. Zolder controleerde en Hoeselt onderging. In de 70' was het toch even schrikken toen Vangijsel een voorzet in eigen doel devieerde (1 - 2). 5' later nam Thomas Vanheeswijck alle twijfels weg. Hij trapte een vrije trap hard door de muur in het doel (1 - 3). Al bij al een gemakkelijk overwinning.

Vrijheid: Cams, Vangijsel, Luts, Peeters, Houtmeyers, Derwael, Simon Vanheeswijck (80' Smets), Janssens, Linc (75' Dieter Cams),  Vanheeswijck Thomas, Haverals (87' Vanderstraeten) 
KSV Hoeselt: Wagemans, Cilissen, Geeraerts, Loncke (65' Vandeweyer), Liebens, F. Verjans, (60' D. Machiels), Haenen, Ramaekers, B. Machiels, Capiot, Bulen (80' K. Verjans) 
Doelpunten: 25' Haverals  0 - 1; 44' Haverals  0 - 2; 70' Vangijsel (owngoal) 1 - 2, 76' Thomas Vanheeswijck  1 - 3 
Gele kaarten: Capiot (H), Geeraerts (H), Peeters (Z), Janssens (Z) 2x geel
Rode kaart: Janssens (Z) 2X geel
Scheidsrechter: Janssen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10