Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2007-2008

20/04/2008  Vrijheid Zolder  - Lommel Kolonie  1 - 0

Zolder had nog een waterkansje op de eindronde en ging voluit op zoek naar winst. Zonder de geschorsten Monten en topschutter Simon Vanheeswijck was dit geen eenvoudige taak. In de 1e helft kreeg de thuisploeg ook enkele grote kansen, maar o.a. Haverals en Bloemen faalden in de afwerking. Aan de rust stond het dan ook 0 - 0.
In de 2e helft kwam Lommel wat meer in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen, maar doelman Cams was telkens paraat. Zolder ging voluit voor de winning-goal, zonder succes. Tot in de 89' youngster Mathias Vanheeswijck (broer van Simon en Thomas) op rechts in stelling werd gebracht. Hij knalde het leer prachtig met de buitenkant van de voet in de verste hoek binnen (1 - 0). Dit was echter niet genoeg om de eindronde te spelen daar zowel Anadol als Stal hun wedstrijd wonnen .

Vrijheid: Cams, Bloemen, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Hetzheim, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Luts (70' Umans), Gerits, Mathias Vanheeswijck), Haverals 11' Manganiello), Linc 
Lommel Kolonie: Cuypers, T. Maes, Vanbommel, Juttin, T. Mannaerts, Verpoorten (46' Wellens),G. Maes, Heylen (80' H. Mannaerts), Verdonschot, Meus, E. Maes (70' Sterckx) 
Doelpunten: 89' Mathias Vanheeswijck  1 - 0 
Gele kaarten: Linc (Z) 
Rode kaart: Geen 
Scheidsrechter: Heymans 

13/04/2008  Kerkhoven - Vrijheid Zolder   2 - 1

Er stond nog veel op het spel in deze wedstrijd. Kerkhoven had nog 1 puntje nodig voor het behoud en Zolder was nog in de running voor de eindronde. Het werd dan ook een felbevochten wedstrijd die ontsiert werd door talrijke kaarten. Kerkhoven kwam al vroeg op voorsprong via Vercauteren (1 - 0). In de 35' kreeg Simon Vanheeswijck een 2e gele kaart na een staaltje puik toneelwerk van een thuisverdediger. De bezoekende aanval werd dus onthoofd en er werd niet meer gescoord voor de rust.
Na de rust ging Zolder op zoek naar de gelijkmaker. Ze kregen ook de beste kansen maar het was de thuisploeg die op de counter via Vercauteren op 2 - 0 kwam (75'). Nauwelijks 1' later kreeg Zolder een strafschop die feilloos omgezet werd door Thomas Vanheeswijck (2 - 1). Even later moest Brecko alles uit zijn lijf halen om een vrije trap van diezelfde Vanheeswijck uit zijn doel te halen. Het bleef nog spannend tot aan het slot maar gescoord werd er niet meer.

Vrijheid: Cams, Bloemen, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Hetzheim, Vanheeswijck Simon,  Vanharen (70' Luts), Gerits, Monten (73' Mathias Vanheeswijck), Haverals, Linc 
Kerkhoven: Brecko, Vanhoof, Van veldhoven (82' Vandenpoel), Bartels, Dahou, Wouters (80' Vandenboer), Cochet, Profeta, Franssen, Vercauteren, Mannaerts (90' Willems) 
Doelpunten: 6' Vercauteren  1 - 0; 75' Vercauteren  2 - 0; 76' Thomas Vanheeswijck (pen) 2 - 1 
Gele kaarten: Brecko (K), Vercauteren (K), Bartels (K), Cochet (K), Vanhoof (K), Willems (K), Linc (Z), Hetzheim (Z), Monten (Z) 
Rode kaart: Simon Vanheeswijck (2x geel), Cochet (2x geel) 
Scheidsrechter: Capiot 

06/04/2008  Viversel - Vrijheid Zolder   0 - 1

Beide ploegen moesten gaan voor de volle pot. Het werd een matige wedstrijd op een slecht bespeelbaar veld. Beide ploegen kregen enkele kansen. Het was echter Zolder dat in de 23' op voorsprong kwam na een mooie actie van Thomas Vanheeswijck (0 - 1). Dit was tevens de ruststand.
Na de pauze ging Viversel op zoek naar de gelijkmaker. Echt gevaarlijk waren ze echter niet. Ook Zolder bakte er niet veel van en zo bleef de eindstand 0 - 1.

Vrijheid: Cams, Luts (85' Souadi), Bloemen, Vangijsel (87' Manganiello), Vanheeswijck Thomas,  Hetzheim, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Gerits, Monten, Haverals (89' Vanheeswijck Mathias) 
Viversel: S. Claes, Rayen, B. Claes, Gelders, Huysmans (46' Schoofs), Pirrone (62' Quintens), Filippone (46' Knevels), Scheepers, Meuris, Bleux, Corthouts 
Doelpunten: 23' Thomas Vanheeswijck  0 - 1 
Gele kaarten: Luts (Z), Rayen (V), Filippone (V), Knevels (V), Quintens (V) 
Rode kaart: Geen 
Scheidsrechter: Steegen 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10