Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2008-2009

07/05/2009 : Kadijk SK - Vrijheid Zolder  1 - 1

In de heenwedstrijd van de 1e ronde van de eindronde behaalde Zolder een verdiend gelijkspel in Kadijk. De thuisploeg kwam in de 2e helft wel op voorsprong via El Boujouffi maar enkele minuten later bracht Simon Vanheeswijck de bordjes weer in evenwicht. Enkele minuten voor affluiten moest het eigenlijk 1 - 2 geworden toen Monten alleen op de doelman afgaan maar hij mistte. Al bij al behaalden we toch een gunstige uitgangspositie voor de terugwedstrijd zondag om 15u.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Dieter Cams , Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Hetzheim, Kuppers, Vanheeswijck Thomas, Vanpol (84' Mathias Vanheeswijck), Manganiello (78' Umans), Haverals (71' Monten) 
Doelpunten: 63' El Boujouffi  1 - 0; 68' Simon Vanheeswijck  1 - 1 
Gele kaarten: Hetzheim 
Rode kaart: Geen 

26/04/2009 : Vrijheid Zolder  - VKM Sint-Truiden  3 - 4

Zolder speelde zijn zwakste wedstrijd van het seizoen. De bezoekers waren duidelijk de beteren. Dit resulteerde in een logische 1 - 3 ruststand.
Ook de 2e helft bracht weinig beterschap. Zelfs toen de bezoekers gereduceerd werden tot 9 spelers na een 2e rode kaart had Zolder het moeilijk. Toch kwamen ze terug tot 3 - 3. Er zat zelfs nog winst in maar de ingevallen jonge doelman van de bezoekers liet zich niet meer verschalken. In de 85' leed Zolder dom balverlies op de helft van de bezoekers en uitblinker Jaspers kon alleen op doelman Cams af gaan. Hij liet deze kans uiteraard niet liggen en knalde de verdiende 3 - 4 eindstand op het bord.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Dieter Cams (46' Monten), Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Hetzheim, Kuppers, Vanheeswijck Thomas, Vanpol, Manganiello (68' Smolders), Haverals  
Doelpunten: 8'  0 - 1; 23'  0 - 2; 88' Thomas Vanheeswijck  1 - 2; 42' Jaspers 1 - 3; 52' Kuppers  2 - 3; 68' Haverals 3 - 3; 85' Jaspers  3 - 4  
Gele kaarten: Vangijsel, Monten 
Rode kaart: Geen 

19/04/2009 : KWS Linkhout - Vrijheid Zolder  1 - 3

Zolder was over de hele 1e helft de betere en gevaarlijkste ploeg. Er werden echter te veel opgelegde kansen gemist. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong toen Manganiello een hoekschop rechtsreeks binnen trapte (0 - 1). De thuisploeg kon daar weinig tegenover zetten op enkele halve kansen na. Zolder kreeg nog enkele grote kansen maar kon de voorsprong voor de rust niet meer vergroten.
In de 2e helft startte de thuisploeg het sterkst. Zolder moest terugplooien en Linkhout dreigde maar kon niet scoren. Zolder bleef echter aartsgevaarlijk op de counter. In de 75' kon Haverals een perfecte voorzet van Vanpol binnen tikken (0 - 2). Wedstrijd gespeeld dacht iedereen maar amper enkele minuten later leed Vangijsel dom balverlies en Walczak had de 1 - 2 maar binnen te tikken. Linkhout ging op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig voor Zolder kon Simon Vanheeswijck op een tegenaanval de geruststellende 1 - 3 voorbij Temur trappen.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Dieter Cams, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Gerits (54' Hetzheim), Kuppers, Vanheeswijck Thomas, Vanpol, Manganiello (85' Umans), Haverals (76' Monten) 
Doelpunten: 25' Manganiello  0 - 1; 75' Haverals  0 - 2; 78' Walczak  1 - 2; 83' Simon Vanheeswijck  1 - 3 
Gele kaarten: Geen 
Rode kaart: Geen 

05/04/2009 : Vrijheid Zolder - HO Heide Hasselt  1 - 0

Zolder het begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook de beste kansen via Vanpol en Simon Vanheeswijck. Gescoord werd er niet voor de rust.
Ook na de rust begon de thuisploeg het best aan de wedstrijd. Het was echter wachten tot de 57' op een doelpunt. Haverals kreeg de bal op links en hij knalde de bal in de verste hoek binnen (1 - 0). Hasselt kwam hierna meer in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig voor de thuisploeg stond doelman Cams weer goed te keepen en hield hij nogmaals zijn netten schoon.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Dieter Cams, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Gerits, Kuppers, Vanheeswijck Thomas, Vanpol, Manganiello, Haverals  
Doelpunten: 57' Haverals  1 - 0 
Gele kaarten: Geen 
Rode kaart: Geen 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10