Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2010-2011

08/05/2011 : Vrijheid Zolder - Rooierheide  1 - 2

De 1e ploeg speelde weer een sterke partij. De wedstrijd kon echter niet slechter starten, want in de 2' kon Vanvoorden de bezoekers op voorsprong brengen. Zolder moest nu al 5 keer scoren, maar ging er toch voor. Er kwamen ook kansen, maar zoals in de heenwedstrijd werden ze niet benut. Net voor rust moest Zolder dan nog met 10 verder na een verdiende rode kaart voor Hetzheim.
In de 2e helft kregen youngsters Verbeeck en Heleven voluit hun kans. Zolder bleef goed spelen maar kwam niet tot scoren. Het doelpunt viel aan de overzijde toen Vanvoorden te veel ruimte kreeg en laag in de hoek binnen trapte (0 - 2). Het sierde echter de thuisploeg dat ze er vol voor bleven gaan. Het was wachten tot de 90' op een thuisdoelpunt. Vanheeswijck draaide zich mooi vrij en plaatste de bal mooi binnen het kader (1 - 2).
Ondanks 2 sterke wedstrijd zit de eindronde er op voor Zolder.

Vrijheid : Cams Peter, Vanharen, Uslucan (32' Balya), Cams Dieter, Hetzheim, Vanheeswijck, Nijs, Bervoets (46' Heleven), Geladé (46' Verbeeck), Vanpol, Smolders 
Doelpunten: 2' Vanvoorden  0 - 1; 66' Vanvoorden  0 - 2; 90' Vanheeswijck  1 - 2
Gele kaarten: Geen 
Rode kaart: Hetzheim 

05/05/2011 : Rooierheide - Vrijheid Zolder  3 - 0

De 1e ploeg speelde een van zijn beste, zo niet de beste wedstrijd van het seizoen. In de 1e helft begon de thuisploeg het best aan de wedstrijd, maar al vlug herstelde Zolder het evenwicht. Het verschil lag in de afwerking. Zo profiteerde in de 12' Vanvoorden van een misverstand tussen Vnaharen en doelman Cams om de 1 - 0 te scoren. Aan de overkant keepte een sublieme Bylois de wedstrijd van zijn leven. Hij hield enkele keren Zolder van een gemaakte goal. In de 23' kreeg de thuisploeg een strafschop na vermeend Handspel van Geladé, maar doelman Cams keerde de strafschop van Verbovsek uit de benedenhoek. In de 32' Kreeg de thuisploeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Castermans plaatste de bal via de vingertoppen van Cams binnen (2 - 0). Zolder ging nu fanatiek op zoek naar de aansluiting, maar pech en vooral doelman Bylois voorkwamen dit.
In de 2e helft was Zolder duidelijk de betere en ook gevaarlijkste ploeg. Ook al werd het in de 49' koud gepakt. Vanvoorden raakte een voorzet slecht, maar tot ieders verbazing botste de bal in de verste hoek binnen (3 - 0). Zolder was verre van aangeslagen en bleef er voor gaan. Iedereen zat te wachten op 1 of meerdere dik verdiende tegentreffers, maar overhaasting en vooral een dekselse thuisdoelman voorkwamen dit. Er staat Zolder dus een zeer zware taak te wachten in de terugwedstrijd maar op basis  van wat we gisteren gezien hebben is er niets uit te sluiten.
Vermelden we ook nog het uitstekende debuut van Dylan Heleven, die na Balya, Yigit, Deferme, Verbeeck, Poelmans zijn kans kreeg en zoals de anderen greep in de 1e ploeg.

Vrijheid: Cams Peter, Vanharen, Uslucan, Cams Dieter, Luts (66' Hetzheim), Vanheeswijck (72' Balya), Nijs (59' Heleven), Bervoets, Geladé, Vanpol, Smolders 
Doelpunten: 12' Vanvoorden  1 - 0; 32' Castermans  2 - 0; 49' Vanvoorden  3 - 0
Gele kaarten: Hetzheim 
Rode kaart: Geen 

01/05/2011 : Amandina VC - Vrijheid Zolder  0 - 3

De inzet van de wedstrijd was een ticket voor de eindronde. Op een erg hobbelig veld was het moeilijk combineren. Zolder was wel de betere ploeg maar het was wachten op de 16' voor een 1e doelpunt. Een voorzet van Bervoets waaide over de verdediging tot op het hoofd van Dieter Cams, die aan de 2e paal binnen knikte (0 - 1). De wedstrijd bleef rommelig en ook de thuisploeg kwam aan enkele kansjes.
De 2e helft werd ontsierd door en soms wel erg brute spel van de thuisploeg. Niet minder dan 3 rode kaarten waren hiervan het bewijs. In de 48' werd Smolders foutief gestopt in het strafschopgebied. Vanpol trapte de strafschop rustig binnen (0 - 2). Zolder controleerde de wedstrijd. In de 75' werd de 16-jarige Verbeeck mooi vrijgespeeld en hij trapte de 0 - 3 eindstand tegen de netten. Door het gelijkspel van Viversel in Velm springen we alsnog over Viversel naar een mooie 4e plaats in de eindstand. Door deze overwinning plaatsten we ons ook voor de eindronde.

Vrijheid: Cams Peter, Vanharen, Uslucan (40' Verbeeck), Balya Oguzhan, Cams Dieter, Luts , Vanheeswijck (77' Deferm), Nijs (74' Chanet) , Bervoets,  Vanpol, Smolders 
Doelpunten: 20' Cams  0 - 1; 48' Vanpol  0 - 2 (pen.); 76' Verbeeck  0 - 3
Gele kaarten: Vanharen, Uslucan 
Rode kaart: Geen 

24/04/2011 : Vrijheid Zolder - RDK Gravelo  5 - 2

Het werd een belangrijke wedstrijd die absoluut gewonnen moest worden met het oog op de eindronde. Zolder begon goed aan de wedstrijd. In de 9' was het reeds raak toen Kris Vanharen een hoekschop binnen devieerde (1 - 0). Zolder probeerde de wedstrijd te controleren. Dat lukte ook aardig tot op het half uur in 3 minuten tijd 2 verdedigende flaters meedogenloos werden afgestraft door Vranken en Tibau (1 - 2). De thuisploeg moest nu proberen om deze situatie recht te zetten, maar voor de rust lukte dit niet meer.
De trainer begon aan de 2e helft met 2 tactische wissels. Hij bracht youngsters Jelle Deferm en Yigit Umut in de ploeg in de plaats van de verdedigers Geladé en Uslucan. Dit zorgde direct voor meer druk naar voren. Het was wachten tot de 62' op de gelijkmaker. Vanheeswijck kwam vrij voor doel en hij knalde de verdiende gelijkmaker binnen (2 - 2). Zolder wou nu meer en ging op zoek naar een derde treffer. In de 70' werd Smolders onderuit getrokken in het strafschopgebied. De logische strafschop werd door Vanpol mooi afgerond (3 - 2).  In de 76' kopte Yigit de bal tot bij Smolders die beheerst afwerkte (4 - 2). Wedstrijd gespeeld dacht iedereen maar in de  88' floot ref Jannsens een al dan niet terechte strafschop. Ulrik Vanharen zette zich achter de bal , maar zijn schot werd met brio door Doelman Cams uit de hoek geranseld. In de laatste minuut werd het dan nog 5 - 2 na een lullig eigen doelpunt van Massoels (5 - 2).
Even later kwam het nieuws dat VKM Sint-Truiden met 2 - 1 verloren had in Godsheide. Hierdoor springen we naar de 5e plaats waardoor we, mits winst volgende week in Amandina, nog maar eens de eindronde mogen spelen.

Vrijheid: Cams Peter, Vanharen, Uslucan (46' Deferme), Balya Oguzhan, Cams Dieter, Luts , Vanheeswijck (78' Nijs) , Bervoets,  Geladé (46' Yigit), Vanpol, Smolders 
Doelpunten: 9' Vanharen  1 - 0; 30' Vrancken  1 - 1; 33' Tibau  1 - 2; 62' Vanheeswijck  2 - 2; 70' Vanpol  3 - 2 (pen.); 76' Smolders  4 - 2; 89' Massoels  5 - 2
Gele kaarten: Geen 
Rode kaart: Geen 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10