Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2013-2014

Zondag 18/05 : Vrijheid Zolder - Turkse Rangers  0 - 2

Dit werd nu die wedstrijd te veel. Donderdag konden we nog enigszins een vuist maken en dat lukte vandaag niet meer. Vanaf het begin namen de bezoekers het voortouw. Zolder was vaaral op verdedigen aangawezen. De doelpunten bleven echter uit tot die 2 laatste minuten van de 1e Helft. Eerst kon in de 44' Kantarci een voorzet ongehinderd binnen duwen en nog geen minuut later verdween een hoekschop van Simsek rechtstreeks binnen, 0 - 2 aan de rust dus. In de 2e helft kwam Zolder toch wat meer in de wedstrijd maar verder dan enkele halve kansen kwamen ze niet. Het waren echter de bezoekers die nog de beste kansen kregen maar faalden telkens in de afwerking.

Vrijheid : Theunis, Hermans (57' Carmans), Luts (79' Clerix), Vanhove, Vanlook, Schepers, Vanpol, Caerts, Hetzheim (65' Poelmans), Verbeeck, Gerits
Doelpunten : 44' Kantarci  0 - 1, 45' Simsek  0 - 2
Gele kaarten : Theunis, Vanlook
Rode kaart : Geen

Donderdag 15/05 : Turkse Rangers - Vrijheid Zolder  1 - 2

Het werd een wedstrijd met 2 totaal verschillende helften. De 1e helft van de wedstrijd was aan Zolderse kant ronduit slecht. De fouten werden opgestapeld en het enige positieve was dat de Rangers erg slordig met hun kansen omgingen. Goed er waren toch enkele kansen maar Carmans en ook Verbeeck kwamen net niet tot scoren. De thuisploeg kon dit uiteindelijk toch toen Ince in de 41' dan zowaar de 1 - 0 op het bord zette. De 2e helft was van een totaal ander kaliber. Na 3' spelen kwam er een totale ommekeer. Eerst kopte Vanhove een vrije trap in de verstehoek binnen. De daar op volgende aanval was het weer raak toen Vanpol het snelste reageerde en de 1 - 2 binnen trapte. De Rangers stonden er bij en keken er naar. De wedstrijd werd nu een stuk aangenamer om naar te kijken. De thuisploeg moest komen en Zolder loerde op de counter. Dit leverde voor beide ploegen nog enkele kansen op. De grootste was nog voor de Rangers net voor affluiten, maar de kans werd voor een leeg doel onbegrijpelijk voorlangs getrapt. Een gunstige uitgangspositie al moeten we toch op de hoede blijven voor deze sterke tegenstander.

Vrijheid : Theunis, Hermans, Luts, Vanhove, Aerts, Carmans (61' Clerix), Vanpol, Caerts (85' vanhoudt), Poelmans (46' Hetzheim), Verbeeck, Gerits
Doelpunten : 41' Ince  1 - 0, 47' Vanhove  1 - 1, 48' Vanpol  1 - 2
Gele kaarten : Carmans, Aerts
Rode kaart : Geen

Zondag 11/05 : Bregel - Vrijheid Zolder  1 - 0

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. De kansen waren niet talrijk maar die er vielen waren vooral voor Zolder. Het doelpunt wilde echter niet vallen. In de 2e helft schoot Zolder het best uit de startblokken. De afwerking faalde echter. En zo als altijd viel het doelpunt aan de overzijde. Een vrije trap belandde via de Zolderse muur in de voeten van Snyders die de kans niet liet liggen. Zolder ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. De Bregelse verdediging kreunde maar pech hield Zolder van de verdiende gelijkmaker. Als dan in de slotminuten de arbitrage (lijnrechter) enkele dubieuze beslissingen nam was het kalf helemaal verdronken. Een gemiste kans maar we krijgen nog een herkansing tegen de Turkse Rangers.

Vrijheid : Theunis, Hermans (75' Luts), Vanhove, Aerts (80' Carmans), Vanpol, Caerts, Poelmans (67' Hetzheim), Verbeeck, Schepers, Gerits, Vanlook
Doelpunten : 60' Snyders
Gele kaarten : Vanpol, Verbeeck, Caerts
Rode kaart : Geen

Donderdag 08/05 : Vrijheid Zolder - Bregel  2 - 1

Het werd een spannende wedstrijd tussen 2 ploegen die er voluit voor gingen. Het enige minpuntje was de regen. De kansen kwamen er dan ook aan beide zijden. De grootste kans was voor Zolder via Vanpol, die een prachtige vrije trap tegen de verste paal zag stranden. Het 1e doelpunt viel echter aan de overkant toen een slecht ontzetten via de voet van Luts in doel verdween. Zolder was niet aangeslagen en vocht verbeten terug. In de 35' kon Carmans een vrije trap aan de 2e paal binnen devieren. Na de rust kregen we een zelfde spelpeil. Net toen iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel sloeg killer Verbeeck toe. Hij trapte de bal keihard in het bezoekende doel. Even later viel bijna nog de gelijkmaker maar ook hier stond de paal in de weg. De 2 - 1 eindstand laat nog alle opties open voor de terugwedstrijd van zondag.

Vrijheid : Theunis, Hermans, Vanhove, Aerts (87' Clerix), Vanpol, Luts (66' Caerts), Poelmans, Verbeeck, Schepers, Vanlook, Carmans (62' Hetzheim)
Doelpunten : 28' Luts  0 - 1 (o.g.), 35' Carmans  1 - 1, 86' Verbeeck  2 - 1
Gele kaarten : Aerts
Rode kaart : Geen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10