Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2014-2015

Woensdag 06/05 : Munsterbilzen SK - Vrijheid Zolder 2 -2

Voor deze moeilijke opdracht moest Zolder maar liefst 6 basisspelers missen. Om diverse redenen waren Theunis,Vanlook, Luts, Schepers, Smolders en Verbeeck er niet bij. Gelukkig konden we weer rekenen op Dieter Aerts. Toch was Zolder in de 1e helft de beste ploeg en kregen ook de beste kansen maar de afwerking faalde. Ook de thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar ook zij faalden in de afwerking. Zo bleef het aan de rust 0 - 0.
Net zoals in de heenwedstrijd begon de thuisploeg weer fel aan de aftrap. In de 50' was het toch Zolder dat op voorsprong kwam via Vanhove. Dat was het sein voor Munsterbilzen om weer aggresiever te gaan spelen. In de 55' mocht Vaes alleen op doel af gaan. Doelman Vanspauwen aarzelde eerst even maar kwam dan toch uit zijn doel. Beide spelers gingen naar de bal maar Vaes ging duidelijk met de voet vooruit naar de bal. Akkoord hij had de bal maar hij raakte nog meer de voet van onze doelman die gekwetst bleef liggen. Iedereen verwachtte dat de scheidsrechter het spel zou stil leggen maar hij liet tot ieders verbazing doorspelen. Het was dan voor Vaes een koud kunstje om de bal in de voeten te leggen van Nijssen die natuurlijk de kans niet liggen. Onze doelman probeerde nog enkele minuten verder te spelen, maar hij moest dan toch vervangen worden. Daar wij geen 2e doelman mee hadden, moest veldspeler Hetzheim deze taak overnemen. Zolder moest dus nog minstens 2 keer scoren. In de 65' trapte Hetzheim de bal nogal ongelukkig op de rug van een thuisspeler. De bal kwam bij prijsschutter Vaes die niet twijfelde en de bal over Hetzheim in het doel trapte. Munsterbilzen op rozen dus. Zolder toonde karakter en werd ook gevaarlijker. De thuisspelers haalden echter het tempo uit de wedstrijd door de ene na de andere fout te maken. In de 82' werd de Zolderse aanvalslust dan toch beloond toen Aerts een voorzet uit de lucht in een keer over de thuisdoelman devieerde (2 - 2). Er sloop nu weer onrust in de Munsterbilzerse rangen en Zolder ging nog voluit voor die 3e goal om alsnog strafschoppen ui de brand te slepen. Dan met nog zeker een 5-tal minuten te spelen floot de scheidsrechter de wedstrijd plots af. Consternatie alom, Munsterbilzen kon vieren en Zolder bleef verweest achter en mistte dus weer de promotie.
Maar toen de Zolderse spelers al lang aan het douchen waren kwam plos het bericht dat wij dank zij dit gelijkspel de best verliezende ploeg waren en dus als 4e ploeg mocht promoveren. De ontgoocheling maakte onmiddellijk plaats voor Euforie en ook Zolder kon dus aan een feestje beginnen. Na 13 jaar in 3e was de promotie eindelijk binnen net op het moment dat de club haar activiteiten stopzet. Het werd dus dan toch een mooi afsluiten na 79 jaar voetbal bij de KBVB. Jammer maar helaas.

Opstelling : Vanspauwen Jordi (62' Clerix Dennis), Huysmans Jelko, Hetzheim Wim, Vanpol Niels, Hermans Cedric, Gerits Michael (74' Nijs Ken), Wijnen Rob, Vanhove Bram, Vanspauwen Glenn, Aerts Dieter, Jaspers Kennith (60' Schaeken Jarne)
Doelpunten : 50' Vanhove 0 - 1, 55' Nijssen 1 - 1,65' Vaes 2 - 1, 82' Aerts 2 - 2
Gele kaarten : Gerits
Rode kaarten : Niemand

Zondag 03/05 : Vrijheid Zolder - Munsterbilzen SK 2 - 3

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Al in de 1' werd een bezoekende aanvaller foutief gestopt. Vaes borstelde de bal via de verste paal in doel. Zolder was dus meteen op achtervolgen aangewezen en nam dan ook het initiatief. Dat lukte aardig en in de 15' was de gelijkmaker een feit toen Vanhove de bal vanop de punt van de rechthoek hard binnen trapte. Zolder zette door en 5' later kwam het op voorsprong. Een geplaatst schot van Vanpol werd door de bezoekende doelman in de voeten van Vanhove geduwd en die liet de voorsprong niet liggen. Juist daarvoor had Vanpol zelfs een strafschop gemist zodat de voorsprong wel verdiend was. Zolder hield de voorsprong ook vast tot aan de rust.
De 2e helft was een ander verhaal. Munsterbilzen duwde Zolder terug en kreeg ook kansen. Op het uur was Vandecaetsbeek net iets sneller op de bal dan doelman Vanspauwen en de 2 - 2 was een feit. De bezoekers gingen nog wat steviger voetballen en liet de thuisploeg niet in haar ritme komen. Het was pompen of verzuipen en in de 70' kon Vandecaetsbeek zijn 2e tegen de netten werken. De thuisploeg moest nu komen en probeerde dat ook maar liep tegen een betonnen muur. Het bleef dan ook bij de 2 - 3 en Zolder zal dus zijn beste voetbal moeten boven halen in de terugwedstrijd van woensdagavond.

Opstelling : Vanspauwen Jordi, Vanpol Niels, Luts Thomas, Vanlook Wim, Hermans Cedric (60' Gerits Michael), Wijnen Rob, Vanhove Bram, Smolders Tom (24' Clerix Dennis), Verbeeck Bjordy, Schepers Brecht (68' Douven Dries), Vanspauwen Glenn
Doelpunten : 1' Vaes 0 - 1, 15' Vanhove 1 - 1, 20' Vanhove 2 - 1, 60' Vandecaetsbeek 2 - 2, 70' Vandecaetsbeek 2 - 3
Gele kaarten : Luts, Verbeeck
Rode kaarten : Niemand

Woensdag 29/04 : Vrijheid Zolder - Genk VV 6 - 0

Genk stond voor de aartsmoeilijke opdracht om een 4 - 0 achterstand op te halen. Het werd nog moeilijker toen in de 9' Verbeeck weer verschroeiend uithaalde en er 1 - 0 van maakte. Zolder op rozen dus. Het siert de genkenaren dat zij bleven mee voetballen. En dat deden ze niet eens slecht, maar in de afwerking was het wat minder. Ook Zolder mistte nog enkele grote kansen en zo werd dus de rust bereikt met een 1 - 0 stand.
In de 2e helft besliste Zolder in juist geteld 14 minuten de wedstrijd met maar liefst 5 doelpunten die stuk voor stuk beauties waren. Eerst scoorde Luts in de 55' met een plaatsbal de 2 - 0. Amper 1 minuut later maakte Smolders er 3 - 0 van. En dan was de tijd gekomen van Vanpol om in 10 minuten tijd een loepzuivere hattrick te scoren (59' 4 - 0, 62' 5 - 0 op strafschop en in de 69' de 6 - 0). Hier na verwaterde de wedstrijd wat maar er kwamen ook nog enkele kansen aan beide zijden maar gescoord werd er niet meer.
Zondag moeten we het thuis opnemen tegen SK Munsterbilzen dat enigszins verassend Gestel versloeg.

Opstelling : Vanspauwen Jordi, Vanpol Niels, Luts Thomas, Huysmans Jelko, Hermans Cedric, Wijnen Rob (63' Clerix Dennis), Douven Dries, Smolders Tom (69' Nijs Ken), Verbeeck Bjordy (80' Gerits Michael), Schepers Brecht, Vanspauwen Glenn
Doelpunten : 9' Verbeeck 1 - 0, 55' Luts 2 - 0, 56' Smolders 3 - 0, 59' Vanpol 4 - 0, 62' Vanpol 5 - 0 (Pen.), 68' Vanpol 6 - 0
Gele kaarten : Niemand
Rode kaarten : Niemand

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10