Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2008-2009

21/12/2008 :  E. Stevoort - Vrijheid Zolder  0 - 2

Na 2 gelijke spelen kwam het er op aan om nog eens een wedstrijd te winnen. Zolder was baas in de 1e helft. In de 16' werd Manganiello mooi vrij gespeeld door Simon Vanheeswijck en hij stifte de bal mooi over de doelman (0 - 1). Zolder probeerde de voorsprong uit te diepen maar gescoord werd er niet meer voor de rust.
In de 2e helft ging de thuisploeg veel agressiever spelen soms zelfs op het randje af. Zolder begon nochtans sterk aan de 2e helft maar slaagde er voorlopig niet in om te scoren. Gaandeweg kwam Stevoort hierdoor meer in de wedstrijd. Er was zelfs enkele keren een attente doelman Cams nodig om de gelijkmaker te verhinderen. In de 78' viel dan het verlossende doelpunt. Thomas Vanheeswijck werd mooi vrij gespeeld en hij plaatste de bal met een mooie krul in de verste hoek binnen (0 - 2). Wedstrijd gespeeld dus.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Dieter Cams, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Gerits, Kuppers, Luts, Manganiello, Vanpol (80' Hetzheim) 
Doelpunten: 16' Manganiello  0 - 1; 78' Thomas Vanheeswijck  0 - 2 
Gele kaarten: Thomas Vanheeswijck, Vanharen Kris en Gerits Michael 
Rode kaart: Geen voor Zolder 

14/12/2008 :  VKM Sint-Truiden - Vrijheid Zolder  1 - 1

De wedstrijd werd gespeeld op een hard bevroren veld. Op sommige plaatsen had het meer weg van een ijspiste. De 1e helft verliep gelijkopgaand. Zolder bracht het betere voetbal maar VKM zette daar inzet tegenover. Zolder kreeg aanvankelijk de beste kansen maar kon ze niet benutten. Ook de thuisploeg kreeg enkele kansen. Een er van werd benut toen in de 22' een thuisaanvaller te veel ruimte kreeg en overhoeks binnen trapte (1 - 0). Zolder ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook vlak voor rust. Thomas Vanheeswijck borstelde een vrije trap mooi in de hoek binnen (1 - 1).
De 2e helft gaf een zelfde spelbeeld. Het was erg moeilijk voetballen op dit veld. Er kwamen nog wat kansen aan beide zijden. De grootste was nog voor Simon Vanheeswijck die alleen voor de doelman kwam maar niet kon afwerken. De wedstrijd eindigde dan ook in een logisch gelijkspel.
Jammer want beide concurrenten Lummen en Linkhout verloren hun wedstrijd.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Dieter Cams, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Gerits, Kuppers, Monten, Manganiello (85' Luts), Vanpol 
Doelpunten: 22' X  1 - 0; 44' Thomas Vanheeswijck  1 - 1 
Gele kaarten: Monten Tom 
Rode kaart: Geen voor Zolder 

07/12/2008 :  Vrijheid Zolder - WS Linkhout  0 - 0

Voor de 2e week op rij stond er een topper op het programma. Er was weer veel volk komen opdagen. Het werd een aangename en spannende wedstrijd tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd werden. Beide ploegen kregen enkele kansen maar gescoord werd er niet voor de rust.
De 2e helft gaf een zelfde spelbeeld. De bezoekers kregen enkele kansen o.a. via Walczak. De grootste kans was echter voor de thuisploeg. Simon Vanheeswijck mocht alleen op doel af gaan maar geraakte niet voorbij doelman Temur. Het werd meer en meer duidelijk dat de ploeg die een doelpunt kon scoren deze wedstrijd zou winnen. Beide ploegen kregen ook nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Dieter Cams (87' Hetzheim), Vanheeswijck Simon (80' Luts),  Vanharen, Gerits, Kuppers, Monten, Manganiello, Vanpol 
Doelpunten: Geen 
Gele kaarten: Geen 
Rode kaart: Geen voor Zolder

30/11/2008 :  Lummen VV - Vrijheid Zolder  0 - 2

Er was veel volk komen opdagen voor deze topper. Het werd dan ook een aangenaam kijkstuk. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar Zolder toonde zich toch het gevaarlijkst. In de 12' mocht Haverals een hoekschop trappen op links. Hij stuurde de bal richting penaltiepunt waar Thomas Vanheeswijck de bal met een halve omhaal hard binnen trapte (0 - 1). Nauwelijks 3' later zette Zolder een mooie actie op op links. De bal belandde uiteindelijk in de voeten van Vanpol die er met een hard schot 0 - 2 van maakte. Ook de thuisploeg kreeg enkele kansen maar de Zolderse verdediging gaf geen krimp. Ei zo na werd nog 0 - 3, maar doelman Persoons kon in 2 tijden de bal net voor de lijn ontzetten.
De 2e helft verliep vrij gelijkopgaand. De thuisploeg moest nu komen en dat gaf Zolder te kans om gevaarlijk te counteren. De thuisaanvallen werden echter mooi opgevangen door de Zolderse verdediging. De bezoekers waren nog het gevaarlijkst en mistten nog enkele kansen om verder uit te lopen. Enkele minuten voor affluiten werd een doelpunt van de thuisploeg nog afgekeurd voor buitenspel. Zolder behaald dus een mooie overwinning tegen de leider en nadert zo, samen met Linkhout, tot op 1 punt van Lummen. En laat nu dit zelfde Linkhout de volgende tegenstander zijn.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Dieter Cams, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Gerits, Kuppers, Monten (82' Hetzheim), Vanpol, Haverals (75' Luts) 
Doelpunten: 12' Thomas Vanheeswijck  0 - 1); 15' Vanpol  0 - 2 
Gele kaarten: Gerits Michael 
Rode kaart: Geen voor Zolder


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10