Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2008-2009

23/11/2008 :  Vrijheid Zolder - AC Tervant  3 - 0

In de 1e helft was Zolder duidelijk de betere ploeg. In de 5' viel al het eerste doelpunt. Vanpol slalomde zich voorbij 3 verdedigers en plaatste de bal mooi in doel (1 - 0). Dan was het wachten tot de 26' toen Kuppers alleen op doel af ging en Grasso aan de noodrem moest trekken met rood en een penaltie tot gevolg. Simon Vanheeswijck trapte hard binnen (2 - 0). Zolder bleef gevaarlijk maar ook Tervant kreeg wat kansjes. Gescoord werd er echter niet meer voor de rust.
In de 2e helft startte Zolder goed maar ook Tervant kwam meer in de wedstrijd. In de 53' kreeg Zolder weer een strafschop maar Simon Vanheeswijck trapte dit keer naast. De bezoekers vatten moed en werden zelfs een tijdje de gevaarlijkere ploeg. Gelukkig voor Zolder hield doelman Cams zijn ploeg met enkele sublieme reddingen recht. In de 65' mocht Monten alleen op de doelman af gaan en hij plaatste de bal rustig in doel (3 - 0). Wedstrijd beslist dus. Door de steeds sterker wordende sneeuwval werd het moeilijk voetballen. Er vielen nog enkele kansen aan beide zijden maar gescoord werd er niet meer.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas (75' Luts),  Dieter Cams, Vanheeswijck Simon (80' Umans),  Vanharen, Gerits, Kuppers, Monten, Manganiello, Vanpol (65' Haverals) 
Doelpunten: 5' Vanpol  1 - 0; 26' Simon Vanheeswijck  2 - 0 (pen); 65' Monten  3 - 0 
Gele kaarten: Vanheeswijck Thomas, Manganiello Marco 
Rode kaart: Geen voor Zolder
  
16/11/2008 :  HW Zonhoven - Vrijheid Zolder 1 - 8

Zolder was over heel de wedstrijd een klasse te sterk voor HW Zonhoven. In het begin kon de thuisploeg nog enigszins gelijke tred houden. Ze kwamen zelfs op voorsprong toen in de 15' L. Noviello een vrij trap mooi in de hoek krulde (1 - 0). Zolder stak een tandje bij en amper 5' later trapte Simon Vanheeswijck de gelijkmaker keihard binnen (1 - 1). Er kwamen nog kansen, maar het was wachten tot de 40' toen Simon Vanheeswijck mooi Kuppers vrij speelde op rechts. Deze aarzelde niet en trapte de bal overhoeks binnen (1 - 2). Vlak voor rust kwam een slecht ontzette bal in de voeten van diezelfde kuppers terecht. Hij knalde de bal met een mooie curve in het doel (1 - 3).
In de 2e helft stond er geen maat meer op de bezoekers. Met bij wijlen zeer mooi voetbal werd de ene na de andere kans gecreëerd. In de 55' werd Vanpol foutief gestopt in de rechthoek. Simon Vanheeswijck trapte de strafschop binnen (1 - 4). Op het uur werd Kuppers weer vrij gespeeld op rechts en hij trapte zijn 3e doelpunt binnen (1 - 5). Amper 2' later was het de beurt aan Vanpol om te scoren (1 - 6). De veer was nu totaal gebroken bij de thuisploeg en Zolder zette de ene mooie aanval na de andere op. In de 80' pikte ook Manganiello zijn doelpuntje mee (1 - 7). In de 86' kopte Simon Vanheeswijck eveneens zijn 3e doelpunt hard binnen (1 - 8). De score kon nog hoger opgelopen zijn want er werden nog enkele grote kansen gemist.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Dieter Cams, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Gerits, Kuppers, Monten (81' Claes), Manganiello (80' Vanheeswijck Mathias), Vanpol (67' Luts) 
Doelpunten: 15' L. Noviello  1 - 0; 20' Simon Vanheeswijck  1 - 1; 40' Kuppers  1 - 2; 44' Kuppers  1 - 3; 55' Simon Vanheeswijck 1 - 4 (op penaltie); 60' Kuppers  1 - 5; 62' Vanpol  1 - 6; 80' Manganiello  1 - 7; 84' Simon Vanheeswijck  1 - 8 
Gele kaarten: Gerits 
Rode kaart: Geen
  
09/11/2008 :  Vrijheid Zolder - KWS Alken  4 - 2

In de beginfase was KWS duidelijk de gevaarlijkste ploeg maar de kansen werden gemist. Zolder herstelde het evenwicht. In de 18' kon de vrijstaande Vanpol de thuisploeg op voorsprong trappen (1 - 0). Nauwelijks 2' later ging Manganiello alleen op de doelman af. Doelman Lemmens gooide zich in de voeten van Manganiello. De bal werd ontzet in de voeten van Kuppers Dennis. Deze aarzelde niet en trapte de bal in het lege doel (2 - 0). De bezoekende doelman moest zich na deze fase gekwetst laten vervangen. KWS bleef echter goed mee voetballen en dat werd in de 30' beloond met de aansluitingstreffer van Schroeyen na een geharrewar voor het Zolderse doel (2 - 1). De thuisploeg antwoordde 3' later met een 2e doelpunt van Vanpol (3 - 1). Nog 2' later kon François op rechts vanuit een scherpe hoek de 3 - 2 binnen trappen. Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer voor de rust.
In de 2e helft waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar het bleef ook opletten voor de gevaarlijke tegenaanvallen van Alken. Zoals gezegd waren de beste kansen voor Zolder met o.a. een trap op de paal van Vanheeswijck Simon, een kopbal op de paal van Monten en en mooi schot van Manganiello tegen de onderkant van de deklat. De verlossende 4e goal wilde maar niet vallen en daardoor bleef het opletten met de aartsgevaarlijke counters van de bezoekers. In de 85' viel dan toch dat verlossende en verdiende 4e doelpunt. Manganiello speelde zich mooi vrij en trapte de bal in de verste benedenhoek binnen (4 - 2). Dit was tevens de eindstand.

Vrijheid: Cams Peter, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Dieter Cams, Vanheeswijck Simon,  Vanharen, Gerits, Kuppers, Monten , Manganiello (85' Vanheeswijck Mathias), Vanpol (83' Luts) 
Doelpunten: 18' Vanpol  1 - 0; 20' Kuppers  2 - 0; 30' Schroeyen  2 - 1; 33' Vanpol  3 - 1; 35' François  3 - 2; 85' Manganiello  4 - 2 
Gele kaarten: Geen 
Rode kaart: Geen 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10