Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2008-2009

05/10/2008 :  Vrijheid Zolder  - VK Gestel  3 - 2

De 1e helft verliep gelijkopgaand met enkele kansen aan beide zijden maar gescoord werd er niet. De 2e helft was er een om van te genieten. Zolder had het betere spel maar de bezoekers waren aardsgevaarlijk op de counter. In de 53' trapte Simon Vanheeswijck een pegel in de bovenhoek binnen (1 - 0). De thuisploeg wou meer maar in de 63' trapte Moons de gelijkmaker heerlijk in de bovenhoek binnen (1 - 1). Zolder was wat van slag en Gestel profiteerde hier van. In de 69' glipte bezoeker Sneyers door de buitenspelval en werkte beheerst af (1 - 2). Zolder schoot weer wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Eerst was Dries Vanderheyden nog dicht bij de 1 - 3 maar doelman Cams zat er goed tussen. In de 72' dacht heel de Gestelse verdediging dat de bal over de achterlijn ging gaan. Dit was echter buiten Niels Vanpol gerekend. Hij kon de bal nog net binnen houden en zijn voorzet werd aan de 2e paal door Simon Vanheeswijck binnen geduwd (2 - 2). Zolder wou de volle pot maar moest toch opletten voor de gevaarlijke bezoekende counters. In de 88' zette Simon Vanheeswijck zich knap door op links. hij zette de bal mooi achteruit en de inkomende Kuppers knalde hem heerlijk in de bovenhoek (3 - 2). De bezoekers probeerden nog het tij te keren, maar toen Moons in de 91' rood kreeg was de wedstrijd gespeeld.

Vrijheid: Cams, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Hetzheim, Vanheeswijck Simon ,  Vanharen, Gerits, Manganiello, Haverals, Vanpol, Kuppers 
Doelpunten: 53' Simon Vanheeswijck 1 - 0; 63' Moons  1 - 1; 69' Sneyers  1 - 2; 72' Simon Vanheeswijck  2 - 2; 88' Dennis Kuppers 3 - 2 
Gele kaarten: Hetzheim 
Rode kaart: Geen
  
28/09/2008 :  MD Halen - Vrijheid Zolder   2 - 2

Het 1e kwartier was de thuisploeg de betere. In de 9' werd Meykens al dan niet foutief afgetopt in de rechthoek met een strafschop tot gevolg die door Meykens zelf werd omgezet (1 - 0). Even later werd aan de overkant Vanpol foutief gestopt maar tot ieders verbazing kreeg hij in plaats van een strafschop een gele kaart onder zijn neus geduwd. Vlak daarop werd een doelpunt van Simon Vanheeswijck wegens buitenspel afgevlagd. Op het kwartier kreeg Arnols te veel ruimte en hij plaatste de bal in de verste hoek binnen (2 - 0). Dit was het teken voor Zolder om de wedstrijd in handen te pakken. Halen moest ondergaan en toen in de 37' Vanpol een voorzet-schot van Haverals binnen duwde was de wedstrijd weer open.
In de 2e helft was Zolder duidelijk de betere ploeg. Er kwamen ook enkele opgelegde kansen en o.a. Vanpol, Manganiello, Haverals, Kuppers en Thomas Vanheeswijck waren dicht bij een doelpunt. In de 87' trapte Thomas Vanheeswijck dan toch de oververdiende gelijkmaker tegen de touwen (2 - 2). Net als verleden week kwam de verdiende overwinning er uiteindelijk niet.

Vrijheid: Cams, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Hetzheim, Vanheeswijck Simon ,  Vanharen (80' Monten), Gerits, Manganiello, Haverals (89' Luts), Vanpol, Kuppers 
Doelpunten: 9' Meykens  1 - 0 (strafschop),  15' Arnols  2 - 0, 37' Vanpol  2 - 1, 87' Thomas Vanheeswijck 2 - 2 
Gele kaarten: Vanpol 
Rode kaart: Geen
  
21/09/2008 :  HO Heide Hasselt - Vrijheid Zolder   2 - 1

De 1e helft verliep gelijkopgaand met enkele kansen aan beide zijden. In de 40' werd Manganiello op links vrij gespeeld en hij trapte zijn 6e van het seizoen tegen de netten (0 - 1).
De 2e helft was Zolder de gevaarlijkste ploeg. Toch was het de thuisploeg die in de 50' kon gelijkmaken toen Vandezande een hoekschop binnen kopte (1 - 1). Even later werd Vanpol foutief gestopt in het strafschopgebied. Vanheeswijck Simon zette zich achter de bal maar trapte recht op de doelman. Zolder bleef de gevaarlijkste ploeg maar o.a. Simon Vanheeswijck, Haverals en Vanpol konden enkele wenkende kansen net niet verzilveren. De thuisploeg verloor dan ook nog Vandezande met 2x geel. Zolder bleef gevaarlijk, maar zoals het in de wetten van het voetbal staat "Wie niet scoort krijgt het deksel op de neus" gebeurde ook dit keer. In de 85' kreeg Conjaerts de bal aangespeeld na een corner. Hij trapte hard op doel en de bal verdween door een bos van spelers in het doel (2 - 1). Zolder probeerde nog maar het lukte niet meer.

Vrijheid: Cams, Vangijsel, Vanheeswijck Thomas,  Hetzheim, Vanheeswijck Simon ,  Vanharen, Gerits, Manganiello, Monten (57' Haverals), Vanpol, Kuppers (71' Gerits) 
Doelpunten: 40' Manganiello  0 - 1); 50' Vandezande (1 - 1); 85' Conjaerts (2 - 1)  
Gele kaarten: Hetzheim 
Rode kaart: Geen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10