Overzicht wedstrijdverslagen seizoen 2012-2013

04/04/2013 : Park Houthalen - Vrijheid Zolder  1 - 3

Zolder boekte eindelijk nog eens een overwinning. De wedstrijd begon met al in de 1' een reuzekans voor de thuisploeg, maar de paal bracht redding. Vanaf dan werd Zolder gaandeweg de betere ploeg. Dit werd in de 7' bevestigd met een doelpunt. Mezzanotte werd mooi vrijgespeeld en hij liet de kans niet onbenut (0 - 1). Park probeerde wel maar verder dan enkele halve kansen kwamen ze niet. In de slotminuut van de 1e helft kregen we dan nog een prachtactie van Smolders op links. Met een prachtige beweging ging hij voorbij zijn man en legde de bal dan perfect terug op de vrijstaande Mezzanotte die met zijn 2e van de avond tegen de netten trapte. In de 2e helft kwam Park meer in de wedstrijd. Toch was het Zolder dat zijn voorsprong uitbouwde. Een verre inworp werd doorgekopt tot bij Smolders die er zijn hoofd tegen zette en zo de 0 - 3 op het bord bracht. Zolder op rozen dus. Op het uur bracht de trainer van de thuisploeg in een klap 3 verse krachten op het veld. Dit loonde toen in de 68' Meccio een slecht ontzetten in de verdediging afstrafte (1 - 3). De thuisploeg ging nu op zoek naar meer. Er kwamen ook nog enkele kansen maar de verdediging hield goed stand. Zolder kreeg ook nog enkele mooie kansen op de tegenaanval maar gescoord werd er niet meer. Nog het vermelden waard was in de 75' het heroptreden van Bjordy Verbeeck na maandenlang blessureleed.

Vrijheid: Biesmans, Cams, Luts, Hetzheim, Huysmans Jelko, Mezzanotte (75' Verbeeck), Caerts, Schepers, Gerits (58' Carmans), Vanspauwen, Smolders (82' Van Hove)  
Doelpunten: 7' Mezzanotte  0 - 1, 45' Mezzanotte  0 - 2, 49' Smolders  0 - 3, 68' Meccio  1 - 3 
Gele kaarten: Carmans 
Rode kaart : Geen 

30/03/2013 : Vrijheid Zolder  - Lummen VV  0 - 1

Zolder blijft zitten in de hoek waar de klappen vallen. De 1e helft verliep evenwichtig  met enkele kansen aan beide zijden. De beste kans was nog voor Zolder toen Cams een verre inworp doorkopte naar de 2e paal waar Smolders op doel kopte. De bezoekende doelman ranselde deze kans nog uit zijn doel. In de 2e helft kregen we een zelfde spelbeeld al waren de betere kansen voor de bezoekers. Iedereen dacht dat deze wedstrijd op een brilscore zou eindigen. In de 78' besliste Nijs daar anders over. In een geharrewar voor doel tikte hij de bal over de doellijn (0 - 1). Zolder ging nog furieus op zoek naar de gelijkmaker maar zo als in de wedstrijden van de afgelopen weken zat het geluk weer niet aan onze zijde.

Vrijheid: Biesmans, Cams, Luts, Huysmans Jelko (Hetzheim), Huysmans Jorne (Mezzanotte), Caerts, Carmans (Van Hove), Schepers, Gerits, Vanspauwen, Smolders  
Doelpunten: 78' Nijs  0 - 1 
Gele kaarten: Gerits, Huysmans Jelko, Huysmans Jorne, Mezzanotte, Schepers 
Rode kaart: Geen 

16/03/2013 : Vrijheid Zolder  - KFC Ham United  0 - 1

In de 1e helft was Ham de betere ploeg maar ook Zolder kreeg enkele kansen. In de 20' verraste Huysmans iedereen en trapte een vrije trap staalhard rechtstreeks binnen (0 - 1). Doelman Biesmans moest vervolgens enkele keren gevat tussen komen om een grotere achterstand te vermijden. De 2e helft gaf een omgekeerd spelbeeld. Zolder was nu de betere ploeg maar faalde in de afwerking. Zo ranselde de bezoekende doelman een kopbal van Smolders uit zijn doel en kwam Huysmans Jelko alleen voor doel, maar in plaats van zelf zijn kans te gaan legde hij de bal nog breed en kon Vanspauwen net niet aan de bal. In de slotseconden trapte de wederoptredende Hetzheim nog keihard tegen de onderkant van de lat. Het bleef echter bij 0 - 1 maar op basis van de 2e helft had de thuisploeg zeker een puntje verdiend.

Vrijheid: Biesmans, Cams, Luts, Vanharen (70' Mezzanotte), Huysmans Jorne (80' Huysmans Jelko), Hermans, Carmans (70' Hetzheim), Put, Gerits, Vanspauwen, Smolders  
Doelpunten: 20' Huysmans  0 - 1 
Gele kaarten: Vanspauwen 
Rode kaart: Geen 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10